Unique Apartments Milchevi
standard-title Истории – Пловдив, България, Енциклопедия, Интересни факти & Настаняване под наем

Истории – Пловдив, България, Енциклопедия, Интересни факти & Настаняване под наем

…Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората – да се преследват един друг и да развалят един другиму работата. Българин с българин не може да се разбере. Те все гръмогласят. България е разделена на три групи: бивши министри, настоящи министри и бъдещи министри.
Константин Иречек (13.12.1881)

Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло -какво ще да му завещайш? „Един ще жали друг ще ме проклина, но мойте песни все ще се четат.“  Иван Вазов

Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава. Българският интелигент е готов да се примири с всяка власт, стига той да е добре. На него да е добре. Той да остане жив. Него не го болеше за нацията, за народа. Него не го интересува как ще се развиват нещата занапред – важното бе той да оцелее. Той да е добре. Угодничеството, нагаждачеството са като че ли най-ярките национални черти на българската интелигенция.
Атанас Буров

Българин тръгнал да купува имот, и приготвил още толкоз пари за ремонт. Той съвсем не подозира, че бедата с туй не спира. Ето, земетресение се случи, но той пак нищо не научи. Ти му наливаш разум в главата, той пак те пита:- Как даваш квадрата? – Най-мразим да мислим. Кога ми се приработи, седам и чекам да мине. Никогаш не можат да ми платаат токо малко, коко сам изработил. Никогаш нема да ме осадаат токо, коко сам краднал. Какви бееме – какви станааме.

Дядо Мраз предупреждава:
Само парното спасява!

Който много го умува,
Само ще си по студува!

Търсите ли спокойствие,
ред, уют, чистота:-
Настаняване в апартамент
в Пловдив на добра цена.
У Л У Ч И Л И – С Т Е – Ц Е Л Т А .
Но интересува ли Ви само
тънката цена,
а мизерията не смущава
Вашата душа,
постойте си на студа !

Ако през 17-ти или 18-ти век
сте се нуждаели от животоспасяващо лечение, то най-вероятно са щели да ви подложат на тютюнева клизма.
Сега пушенето е допустимо само на определените за това места, 
на терасите и в градината.

Жилище при нас мигрената лекува и спокойно спите, не е ли така ще Ви върнем парите.  Сериозно разсъдете, време не губете, на място преценете и тогава говорете. Разгледайте детайлно нещата и…
добре ще Ви дойде цената !

Предупреждаваме,
че кризата не отминава, 
комерсиализирането ни
дори ще я задълбочава, 
следете кой апартамент
ще се освобождава !!!

Вижте филма за страната на
НЕОГРАНИЧЕНИТЕ
НЕВЪЗМОЖНОСТИ:

Новото строителство е нещо, което не може да се разбере от веднъж. То е неразбираемо и незабравимо. Който види него, не го хваща склероза. И, като се нанесе, повтарям, ако се нанесе.  Цял живот ще го тресе.

Тръгнал бе Ганьо Партмент да купува, а пък квадрата все скъп му се струва. Втора година се лута и смята, все се надява да падне квадрата. И във накрая твърдо решил:- Мноого квадрат ще да аз построил! Довоолно напънал да прави проект, сал дет проекта станал за смет. С взор неграмотен съвсем не разбрал, че кръгъл трапец си е той начертал.

Тъй го харесал, щот малко платил, в черното куфарче бърже го скрил, отгоре на всичко проекта кат взел – Мноого е скъпо казал с поглед смел. За старите секции Ганьо мислил, а пък нов моден мебел сега преоткрил. Правоъгълни мебели купил на сложи, но без прав ъгъл не мож ги наложи. Нов кръгъл мебел тогаз натъкмил, ала просторът се доста стеснил.

Уж ги направил премного квадрата, а пък не мож се размина с жената. Цялата истина скрито покрил, и на съседа си той заявил: Тънко ми легна, опитай и ти, и не додявай, по-бърже строи. Бояджията всичко върхът ще оправи и твоето име до гроб ще се слави.
Съседа послушал, шпакловка положил и всяка сутрин го ларинкс тормозил.

По пътя със хавайски пури се задават двама селяндури. Те лакомо оглеждат се встрани, единият е Валентин нали?

А другият до него с гащички съдрани, е Валери клисар на църковните камбани. От високите балкани слизат смели партизани. Май шумкари ги наричат, щот най гуляите обичат. Идват тези партизани, но защо ли панталони им съдрани? Сигурно с фашисти са се били, непременно някой са убили и закона защитили!

 Но в моментите на боевете „от куршум голям“, пронизали се платовете. И двамата за смях –

на народа, магарета са от една порода. Оглеждат се, витаят в самотата, но всъщност вълнували ги тя самата? За тях е всичко неизвестно, но може би така ще им е по лесно. Животни са, това е факт… Но те единствени ли са на този свят? Ще трябва да се приравним и вътрешните вопли заглушим. Така ще бъдем по-добри, че иначе ахмаци сме били.

Но туй е нещо лесно, всеки може да го има…Тогава да опитаме, но за една година. Годината минава в теб за ден и ти разбираш колко си изгубил ужасен. Нима ще свърши всичко, нима ще бъде все така? А утрото настъпва, идва вечерта. Копнееш, чувстваш, че ти трябва нещо, понякога си казваш – Не разсъждавам ли погрешно? Човек си бил, а пък животното стремиш се да постигнеш, с рекорди бързи даже искаш да го стигнеш. За някои това е бизнес и казват си го с право, а нас ни лъжат и ни викат Браво! Присмиват се и гаврят се, а за какво? Та най-лесното е да дресираш разумно същество. Но крият Истината и свято пазят в тайна. И хранят ни отгоре с хляб намазан с лайна.

И през лято и през зима, кила наддава Радостина. Това дебело прасе, се вмъкна в чичовото мазе. И какво се случи там, ще да Ви разкажа сам. Влиза кака Радостинка, гледа на стена сланинка. Бърже скок направи тя, но не я стигна. И от зор тогаз се изпусна страшен газ.

Кой пърди в този час, се зачу нечий глас. И набара той метлата, погна Радостина през вратата.  Бяга Рада към градината, а си мисли за сланината. Тъй замислена в нощта, се спъна, падна, а от близката врата, полетяла вече една метла – двоен удар и нанесе и писък се разнесе:-

Милост казва някой. Не отвръща друг. А във тишината мракът слива звук след звук. Мълчи самотата, дърветата пеят, а две очи за други две копнеят. Безпомощно гледаш, желаеш, какво? И питаш земята – едва ли, защо? Ще виждаш нагоре, ще гледаш напред, и някой ще каже, че не си наред. Ще виждаш тогава, но ще мълчиш. Земята сама ще ти даде бакшиш. Не може, не искам! Иди си тогава! И на моята помощ недей се надява. Но братко почакай ти знаеш така е. Заблуждаваш се човече не искам да зная! Ти тръгваш унесен и знаеш, че трябва, по друг начин да „мислиш“, ако искаш да те радват. Но времето гони, ти изоставаш. Накрая в живота наказан оставаш.

 

 

Ето какво казва Миралай Тефик бей след като Левски е осъден на смърт…! “ – Хитър и прозорлив е…Умен човек, има честни очи, които дълбоко в мене гледат…. Ако не бях турчин и не бях миралай, щях да тръгна след този човек! – Ти си луд, Тефик бей! – възкликва Орхан бей. – Неговите дири свършват до бесилото. – Не! Започват от бесилото! Ти нищо не разбираш – ние с тебе живеем, за да умрем. Той умира, за да живее!…“

Защото Аз искам милост, а не жертва, и богопознание повече, нежели всесъжения. Осия 6:6

И рече Бог на Соломона: задето си имал това на сърце и не поиска богатство, имот и слава, нито душите на твоите неприятели, нито пък поиска много дни, а си поиска мъдрост и разум, за да управляваш Моя народ, над който те поставих за цар, – мъдрост и разум ти се дава, а богатство, имот и слава ще ти дам такива, каквито у царете преди тебе не е имало, нито ще има след тебе.  Летописи 1:11-12

И глупецът, когато мълчи, може да изглежда мъдър. Онзи, който пътьом се меси в чужда кавга, накрая хваща кучето за ушите. Богатство, трупано от суета, бързо се топи. Събирано с ум се умножава. Глупавият син е гибел за бащата. Търпеливият има повече успехи от храбрия. Коварството е в сърцето на зломишлениците, радостта – в миротворците. Понякога сърцето боли и когато се смееш, и печал е краят на радостта. Когато страната отстъпи от закона, тогава се появяват много началници. Кроткият език е дървото на живота, необузданият – смърт на духа. Кроткото сърце е живот за тялото, завистта – гной за костите. Който затуля ухото си пред воплите на сиромаха, сам ще вие и няма да бъде чут.

Който се радва на нещастието, няма да остане ненаказан. Който крие ненавист, има лъжлива уста. По-добре да живееш в пустиня, отколкото със свадлива жена. По-добре да имаш знание, отколкото злато. Мъдрият се бои и се пази от злото, а глупавият е самонадеян. Надежда, която дълго не се сбъдва, топи сърцето. Ръката на прилежния ще господства, а на ленивия – ще робува. Нека те хвалят другите, а не устата твои. Страхът е лишаване от помощта на разсъдъка. Гневът погубва и най-умния. Доброто име е по-ценно от най-голямото богатство, добрата слава – по-скъпа от злато и сребро. Не вкусвай храната на завистливия и не я пожелавай. Любовта избавя от всички грехове. Не отвръщай на глупавия с глупост.

И тъй, ако принасяш своя дар при олтара и там си спомниш, че брат ти има нещо против теб, остави дара си пред олтара. Първо иди и се помири с брат си, а след това се върни и принеси своя дар. Матей 5:23-24

Зареждане на …